Καλή Χρονιά!

Καλή  Χρονιά!

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Σουσουράδες και Σαϊνια

"Και να που η εφημερίδα μας έγινε πραγματικότητα"


Τα παιδιά του κλασικού και του ολοήμερου τμήματος απασχολήθηκαν με το θέμα της εφημερίδας και των περιοδικών. Διαβάσαμε εφημερίδες, μάθαμε πόσα διαφορετικά είδη υπάρχουν, τι μπορούμε να μάθουμε από αυτές, για την ύλη των περιοδικών και που απευθύνονται. Παίξαμε με τις εφημερίδες, κάναμε κολλάζ, τις ζωγραφίσαμε. Φτιάξαμε το δικό μας εξώφυλλο, κόβοντας τίτλους και γράμματα, το ζωγραφίσαμε. Γίναμε για λίγο δημοσιογράφοι.
Οι νηπιαγωγοί λοιπόν προτείναμε πως θα μπορούσαμε να κάνουμε και την εφημερίδα του σχολείου για να μάθουν και άλλοι τα νέα της κάθε τάξης και πως τα περνάμε. Τα παιδιά ρωτήθηκαν ποια νέα θα ήθελαν να ανακοινώσουμε και ξεκίνησαν να λένε, να ζωγραφίζουν, να ‘’δημιουργούν’’τα άρθρα.
Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι γνώρισαν για λίγο τον κόσμο των δημοσιογράφων και του έντυπου αυτού υλικού οπότε πιστεύουμε πως ο σκοπός μας επιτεύχθηκε.
Να τι μας είπαν τα παιδιά όταν τα ρωτήσαμε γιατί γράψαμε εφημερίδα:
-για να γίνουμε διάσημοι
-για να την πουλήσουμε και να βγάλουμε λεφτά να πάρουμε παιχνίδια στην αυλή μας
-για να μάθουμε πράγματα
-για να μάθουν τι κάνουμε
-για να διαβάσουμε
-για να μη νομίζουν ότι καθόμαστε στο σχολείο

6 σχόλια:

  1. το περιοδικο ηταν τελειο,το διαβασα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φανταστική αρχή.....μπράβο στα πιτσιρίκια μας και στις δασκάλες τους!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ μου άρεσε η εφημεριδούλα σας! Τη διάβασα όλη!Εντυπωσιάστηκα όχι μόνο με τα ποιηματάκια, αλλά και με τις "Χώρες της Χαράς, της Λύπης, του Φόβου" και με την έκφραση των Συναισθημάτων. Ξετρελλάθηκα με τα Σχήματα!!!Αυτό "το Τρίγωνο που έχει τρεις γωνίες σαν κλωστές και μπορεί ο μπαμπάς να ράβει τα παντελόνια του" πέστε μου , ποιος Ροντάρι μπορεί να το σκεφτεί και ποιος Τριβιζάς να το συλλάβει; Αχ και να μην ισοπεδώναμε αυτή τη φαντασία των παιδιών !
    Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιαννα/μαμα Γιουλης10 Μαρτίου 2010 στις 10:46 μ.μ.

    Οι μικροί δημοσιογράφοι μας εκαναν υπέροχη δουλεια!!!!Τρελαθηκαν παππούδες - γιαγιάδες και όσοι το διάβασαν...Τα παιδια εχουν έναν μοναδικό τρόπο να εκφράζονται,που πολλές φορές μας αφήνουν αφωνους.
    Συγχαρητήρια σε όλους σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε πολύ όλους σας!! Τα σχόλιά σας μας δυναμώνουν για να συνεχίσουμε, να προσπαθήσουμε να καλλιεργήσουμε αυτή τη φαντασία και να την ανατροφοδοτούμε συνέχεια!! Σίγουρα μέχρι το τέλος της χρονιάς θα μας έχουν γεμίσει τα μικρά μας πιτσιρίκια ιδέες και όνειρα και δε θα το γλιτώσουμε το δεύτερο τεύχος!!
    Καληνύχτα σε όλους! Να είστε καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα παιδιά έχουν ενθουσιασμό και ιδέες.Έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζουν τις νέες συνεντεύξεις που θα κάνουν μετά τις διακοπές.Κι όσο για όνειρα.... παιδιά, ονειρευτείτε γιατί χανόμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή