Καλή Χρονιά!

Καλή  Χρονιά!

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Αποκριάτικες δραστηριότητες


Πολύ καλησπέρα σε όλους και όλες!!
Μέρες απουσίας από το ιστολόγιο του σχολείου  μας αλλά και μέρες σκέψης και περισυλλογής....
η αλήθεια είναι πως λίγο οι δύσκολες μέρες που όλοι περνάμε και που δεν γνωρίζουμε αν θα σταματήσουν (μάλλον έχει πολύ ακόμα..!!) λίγο οι ιώσεις μας έριξαν λίγο την ψυχολογία...
επειδή όμως είναι απόκριες και τα παιδάκια πάντα χαμογελαστά και ζωηρά ας ανέβει λίγο η διάθεση!!!! γιατί πάντα χρειάζεται η αισιοδοξία και η όρεξη για γέλιο και χαρά.

Με αφορμή το στολισμό της τάξης ανακαλύψαμε από άλλες χρονιές κάποιους κλόουν από γκοφρέ που μοιάζουν λίγο με τα παιδιά στο μέγεθος και θέσαμε αμέσως το πρόβλημα: πως θα μπορούσαμε να μετρήσουμε το ύψος τους; βάλτε το μυαλό να δουλέψει!! Ένα κορίστι αμέσως φώναξε με το μετρητήρι!!!! Και τα παιδιά πήρανε σχοινιά, κορδέλες κόψανε, μετρήσανε, βάλαμε κα χαρτοταινία στο πάτωμα και τους τοποθετήσαμε στη σειρά από το ψηλότερο στον κοντύτερο και αντίστροφα και γελάσαμε πολύ.





και συνεχίσαμε με μια μεγάλη κατασκευή κλόουν όπου τα παιδιά δούλεψαν σε ομάδες- εργαστήρια  που τους αρέσει πολύ!! Δούλεψαν σε τρια εργαστήρια για να φτιάξουν ένα κλόουν όπου μπορεί να φορεθεί και να φαίνεται μόνο το πρόσωπο του παιδιού και το παιχνίδι ξεκινά.. (μια ιδέα από ένα παλιό "Σύγχρονο νηπιαγωγείο").

 

 








Στολίσαμε το ταμπλό μας με ένα αρλεκίνο με στολή.... χαρτοπετσέτα!!! (πολύ απλός)


και με τα παιδιά είδαμε στο διαδίκτυο πίνακες ζωγραφικής με αρλεκίνους, μελετήσαμε τα χρώματα, τα σχήματα, διαβάσαμε την ιστορία του και ζωγραφίσαμε τον αρλεκίνο του Πικάσο


Κόψαμε μάσκες παλιάτσου και τραγουδήσαμε το ταγούδι του Μαρουδή "ο παλιάτσος"

 
τι όμορφα παιδιά που είμαστε!!

και κλόουν για να στολίσουμε το δωμάτιο μας...




και αύριο θα κάνουμε και χαρταετούς για να πετάξουμε την Καθαρά Δευτέρα μαζί με τη φαντασία μας και τα όνειρά μας!!!  Φανταστική ιδέα είναι η δουλειά της συναδέλφου στο 5ο Νηπιαγωγείο Σερρών όπου έχει μια υπέροχη συλλογή από έργα τέχνης με χαρταετούς.


Καλό βράδυ και καλές Αποκριές!!

1 σχόλιο: