Καλή Χρονιά!

Καλή Χρονιά!

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ένα δεντράκι μια φορά...

"-Τι κάνει αυτό το παιδί τόσες ώρες σταυροπόδι κάτω από τον ίσκιο σου, κερασιά μου;
-Ξεφυλλίζει όνειρα. Ένα σμάρι διαβατάρικα πουλιά ξεκινούν από την ψυχή του  και φεύγουν... Φεύγουν σαν τρελά και χάνονται. Πέρα...Κατά τη θάλασσα..."

Ξεκινώ γράφοντας λίγες λέξεις από "Το χρώμα του φεγγαριού" της Αλκυόνης Παπαδάκη. Γιατί τα συναισθήματα σήμερα ήταν πολλά και όμορφα, το όνειρό μας άρχισε να γίνεται πραγματικότητα και δε θα σταματήσουμε εδώ! θα συνεχίσουμε..!!

Σήμερα λοιπόν ήταν η μεγάλη μέρα για το νηπιαγωγείο μας η μέρα της δεντροφύτευσης που όλη τη χρονιά περιμέναμε. Αγοράστηκαν τα δέντρα από τους γονείς και το όνειρο ξεκίνησε να παίρνει μορφή.

Όλοι μαζί γονείς και παιδιά χωθήκαμε στο χώμα, σκάψαμε, φυτέψαμε δέντρα, λουλούδια, βάλαμε πετρούλες, ποτίσαμε, είπαμε "μυστικά" στα νέα μας δεντράκια και δε θέλαμε να φύγουμε από την αυλή μας. Πρώτη φορά σήμερα τα παιδιά δεν είπαν ότι πεινούν, ο καιρός μας βοήθησε πολύ και στρώσαμε έξω τα τραπέζια μας, σήμερα όλη τη μέρα απολαύσαμε την αυλή μας!!! 
Πιστεύουμε πως ήταν μοναδική εμπειρία για όλους μας!!!

...λίγες μέρες πριν


..ήρθαν τα δεντράκια μας

οι γονείς μας σε δράση...


...χεράκια στο χώμα

..φυτεύουμε και λουλουδάκια για χρώμα!!!

ο βραχόκηπος μας με αρωματικά φυτά


..λέω και μυστικά στο δέντρο μου

είμαστε περήφανοι για τους γονείς μας!!!

..και πολύ πότισμα βέβαια
μπράβο μαμάδες!!

μπράβο σε όλους σας!!

το πρωϊνό έξω ήταν υπέροχο!!

..και ο γεωπόνος βάζει τη λεμονίτσα μας..Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τους γονείς που τόσο πολύ έτρεξαν φέτος και πραγματικά του "ένοιαζε" να βάλουν το δικό τους λιθαράκι!!! Χωρίς τη δικιά τους  βοήθεια δε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν "οι περιβαλλοντικές μας ανησυχίες"!!
Επίσης ευχαριστούμε θερμά το γεωπόνο του δήμου κο Κωνσταντόπουλο που παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει στο δήμο ήταν εκεί..!!
Καλή συνέχεια!

και επειδή μας αρέσουν τα βιντεάκια αφιερώνουμε στα παιδάκια μας το παρακάτω..!!
...ένα δεντράκι για συντροφιά..!!!

4 σχόλια:

 1. Σκέφτομαι τι να σας γράψω αλλά οι λέξεις είναι λίγες για να περιγράψουν τα συναισθήματα, όλων πιστεύω των γονιών, που συμμετείχαν στην χθεσινή ημέρα αλλά και στις προσπάθειες μιας σχολικής χρονιάς..
  Σας ευχαριστούμε για τις "ανησυχίες" σας, για τα όνειρά σας,για τον αδιάκοπο αγώνα σας. Σας ευχαριστούμε για την αγάπη που προσφέρετε στα παιδιά μας. Σας ευχαριστούμε που μας κάνατε να συνειδητοποιήσουμε την "δύναμη" που έχουμε ως γονείς...
  Το μεγαλύτερο δικό σας ευχαριστώ, σε εμάς για την μικρή βοήθεια στο έργο σας, θα είναι να "συνεχίσετε".....
  Μια από τις μαμάδες....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστούμε και μεις γλυκιά μαμά!!! τι να πω για τα λόγια ...τέτοιες μαμάδες μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή