Καλή Χρονιά!

Καλή  Χρονιά!

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Καλή Τσικνοπέμπτη σε όλους!!

Σήμερα δεν ήταν ανοιχτό το νηπιαγωγείο μας γιατί παρακολουθήσαμε την ημερίδα που διοργάνωσε η Σχολική μας Σύμβουλος, της 23ης Περιφέρειας κα Τότα Αρβανίτη, με θέμα "Ανταλλάσσοντας εμπειρίες, κερδίζουμε όλοι". Συναδέλφισσες μας παρουσίασαν αξιόλογες δουλειές στις οποίες αφιέρωσαν τις γνώσεις και το χρόνο τους. Τις ευχαριστούμε πολύ!! Επειδή ακριβώς είμαστε αρκετά μόνες ή λίγες στα νηπιαγωγεία μας έχουμε πολύ ανάγκη να ανταλλάσσουμε απόψεις, να μοιραζόμαστε προβλήματα και να καταθέτουμε ιδέες, όπως ακριβώς συμβαίνει και μέσα από τα μπλογκ μας. Και αυτό εύχομαι να συνεχίζεται και να παίρνουμε δύναμη μέσα από τη δουλειά μας και τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριές μας!!

Στο νηπιαγωγείο όμως χτες γιορτάσαμε όμορφα την Τσικονοπέμπτη, κάναμε δηλαδή προεόρτια!!!

Παρακολουθήσαμε αφήγηση παραμυθιού από την αξιόλογη και ολοζώντανη παραμυθού Παναγιώτα Κολοκυθά. Μας αφηγήθηκε παραδοσιακά παραμύθια, διανθισμένα αποκριάτικα, μας έφερε τον παππού από το χωριό ( γαντόκουκλα ) που ενθουσίασε τα παιδιά και τους είπε παραδοσιακά έθιμα από την Ελλάδα. Ακολούθησε εργαστήρι μάσκας από το έθιμο των "κουδουνάτων" της Ίου και κάθε παιδί ζωγράφισε τη μάσκα του, κόλλησε μαλλιά και έβαλε κουδούνια.


Με τη σειρά μας φτιάξαμε μάσκες και στολίδαμε το "δέντρο της Αποκριάς",  γράψαμε Καλές Απόκριες 

και στο σχόλασμα ετοιμάσαμε μια έκπληξη για τους γονείς μας! 
Τους παρουσιάσαμε το έθιμο των κουδουνάτων και τέσσερα παιδιά είπαν από μια προτασούλα:
-"σήμερα μάθαμε το έθιμο των κουδουνάτων" Γιώργος
-"οι κουδουνάτοι φορούν μάσκα για να κρύβουν το πρόσωπό τους" Κωνσταντίνα
- " γύρω γύρω από τη μέση τους φορούν μεγάλα κουδούνια" Ευγενία
- "γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι και κάνουν φασαρία για να διώξουν το κακό" Ασημίνα
- " όλοι εμείς οι κουδουνάτοι σας ευχόμαστε Καλή Τσικνοπέμπτη" Γιάννης Τσ. και όλοι μαζί με τις μάσκες μας τους χορέψαμε τον "Αφέντη Μέρμηγκα" και ευχηθήκαμε τι άλλο;;;
ΚΑΛΗ ΤΣΙΚΟΝΟΕΜΠΤΗ!!

2 σχόλια: