Καλή Χρονιά!

Καλή  Χρονιά!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Καλό μήνα και ... Καλό χειμώνα

Σαν να μύρισε λίγο αυτή η αλλαγή της εποχής..!! το αεράκι έγινε πιο δροσερό και από ότι φαίνεται θα γίνει και πιο κρύο. Καλώς να 'ρθει λοιπόν!!

Εμάς πάντως, όπως και όλες τις συναδέλφους που τουλάχιστον στα μπλογκ βλέπω να κάνουν θαύματα, θα μας βρει να αλλάζουμε σκηνικά, να ετοιμάζουμε γιορτούλα, να πετάμε χρυσόσκονες, να κόβουμε, να κόβουμε....

Από την Παρασκευή και λόγω του καλού καιρού εμείς προσπαθήσαμε να καλοπιάσουμε το Δεκέμβρη και του φτιάξαμε ζωγραφιές με αγάπη, στολίδια και ζωγραφιστές ευχές για να "καθίσουν" πάνω από τη σκεπή μας τα Χριστούγεννα. ... και βγήκαμε να τις κρεμάσουμε στο μεγάλο πεύκο μας!!
...το μεταμορφώσαμε σε δέντρο ευχών και πολύ χάρηκαν τα παιδάκια μας...




Ο Γιώργος απο το χωριό του μας έφερε όλων των ειδών κλαδιά από δέντρα, ευκαιρία να τα γνωρίσουμε , να τα μυρίσουμε, να γράψουμε το όνομά τους, να τα στολίσουμε.



το απόγευμα ζωγράφισαν με ένα τρόπο "μαγικό", είδαμε πως μπορούμε με μια ελιά να κάνουμε ολόκληρα σχέδια και με λίγες νότες από αληθινά φύλλα να το αποτέλεσμα, ένα ωραίο καδράκι από φυσικά υλικά για το  δωμάτιό μου...










....σήμερα καλωσορίσαμε την καινούρια εποχή με τα παιδιά της τους μήνες, τους είδαμε, διαβάσαμε το ποιηματάκι τους και αλλάξαμε στο ταμπλό το δέντρο της εποχής και κόψαμε κάλτσες για να μετρήσουμε τις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, κολλήσαμε και τους αριιθμούς και έτοιμο το δέντρο... τα παιδιά έχουν την ιδέα να συνεχίσουμε και να βάλουμε γύρω γύρω και χιόνι...




 οι κυρίες φτιάξανε και μικρά πουγκάκια με γλυκίσματα, τα παιδιά ζωγράφισαν μικρά χαρτάκια που από πίσω γράψαν οι κυρίες ευχούλες, (ιδέα και κειμενάκια από τεύχος του Σύγχρονου νηπιαγωγείου, Νο 48 Μελωδικά Χριστούγεννα) και αύριο θα τα κρεμάσουμε στις καλτσούλες έτοιμες να τις κερδίσουν τα φιλαράκια!!!







Καλό μήνα σε όλους!! και καλή δύναμη για όλες τις δημιουργίες σας!!


7 σχόλια:

  1. Πολύ ομορφα όλα! Καλό χειμώνα με πολλλές ωραίες ιδέες όπως αυτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα πολύ όμορφα! Μπράβο σας! Μου άρεσε πολύ η ιδέα με το δέντρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστούμε κορίτσια πολύ!!! μας εμψυχώνετε με τα καλά σας λόγια! το δέντρο Πυθαγόρειο άρεσε πολύ στα παιδιά, ευχαριστούμε για την επίσκεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλό χειμώνα !!!!!
    η ιδέα με το δέντρο ...έγραψε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια για τις πρωτότυπες ιδέες σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή