Καλή Χρονιά!

Καλή  Χρονιά!

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Καλοκαιρινή γιορτούλα


Πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου η αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή γιορτούλα μας!
Τα παιδιά μας έπαιξαν, εκφράστηκαν και παρουσίασαν πολύ γλυκά τη γιορτούλα με τίτλο "Το μπουμπούκι που δεν άνθιζε; ή Το ταξίδι των εποχών;"

Μια φορά κι ένα καιρό σε ένα χαρούμενο κήπο ήταν μια τριανταφυλλιά. Έτσι μας μοιάζουν τα μικρά παιδιά μας που ξεκινούν για πρώτη φορά το όμορφο ταξίδι της ζωής. Έρχονται κοντά μας να νιώσουν καινούριες εμπειρίες, να μυρίσουν καινούρια αρώματα, να ανθίσουν! Κάποια μπορεί να είναι λίγο ντροπαλά, άλλα μπορεί να μην έχουν τους ίδιους ρυθμούς, όλα όμως μικρά μπουμπούκια θα προσπαθήσουν με το δικό τους τρόπο να ανθίσουν, να πάρουν το πιο όμορφο χρώμα, το δικό τους μοναδικό άρωμα!! Τι άρωμα έχει άραγε ένα μικρό μπουμπούκι;; Μήπως το άρωμα παγωτού το καλοκαίρι ή ζεστού κουλουριού μες στο χειμώνα;; Το άρωμα που έχουν τα φρούτα του φθινοπώρου; ή το άρωμα των λουλουδιών του ανοιξιάτικου κήπου; Το άρωμα το δίνει η κάθε ευτυχισμένη ή όχι στιγμούλα!! Σίγουρα το ταξίδι των παιδιών που έχουν ήδη ξεκινήσει! "Το μπουμπούκι θα ανθίσει λοιπόν; αυτόν τον τίτλο βάλαμε στη γιορτή μας εμπνευσμένοι από το παραμύθι της Εριφύλης Πασπάτη "Το τριανταφυλλάκι που δεν άνθιζε" και χρησιμοποιώντας ποίηση για παιδιά μαζί με τους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου, σκεφτήκαμε να παρουσιάσουμε πόσο σημαντικό είναι το ταξίδι της ζωής στο σχολείο με παρέα τη γνώση, τη φιλία, τη συνεργασία, την αγάπη. Η ποίηση και τα τραγούδια μας βοήθησαν να ανακαλύψουμε το παιχνίδι, να εκφραστούμε και να επικονωννήσουμε, να δυναμώσουμε τη φιλία μας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή ξεκούραση και ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!2 σχόλια:

  1. Ωραία η ιδέα σας , όμορφη κι η γιορτούλα σας και καλό σας Καλοκαίρι, φίλες μου νηπιαγωγοί, που πάλι τα καταφέρατε και γεμίσατε λουλουδάκια το νηπιαγωγείο σας! Σας εύχομαι κι εγώ καλή ξεκούραση και με το καλό να τα ξαναπούμε από Σεπτέμβρη με φρέσκες και εμπνευσμένες ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό καλοκαίρι Ελευθερία, καλές εμπνεύσεις και σε σένα και ευχαριστούμε για τη στήριξη όλη αυτή τη χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή