Καλή Χρονιά!

Καλή  Χρονιά!

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πέρασε κι η Εθνική γιορτή και έρχεται το Πάσχα!

Δεν προλαβαίνουμε να σας δείξουμε τις δουλειές των αστερολούλουδών μας!
Ασχοληθήκαμε και μεις με το παραμύθι τα "Ελληνάκια" που πολύ ενθουσίασε τα παιδιά και ζωγράφισαν υπέροχα σκηνές που τους έκαναν εντύπωση..








 Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η απόδοση του παραμυθιού από τη φίλη και συνάδελφο Ελένη που τα νηπιάκια συνεργάστηκαν με τα πεμπτάκια. Αλήθεια πολύ ενδιαφέρουσα αυτή  η συνεργασία, αξίζει όταν είσαι μαζί με το δημοτικό να δοκιμάζεις πράγματα. Δείτε την ανάρτηση αξίζει..!

φτιάξαμε τα κλασικά τσαρούχια και πολύ το χάρηκαν

καταφέραμε με την πολύτιμη βοήθεια των γονιών μας - και τους ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό - να φτιάξουμε ένα μικρό μικρούλι μουσείο και να μιλήσουμε αρκετά τόσο για τους ήρωες της επανάστασης όσο και για την παράδοσή μας, τις φορεσιές, τα τραγούδια, τα αντικείμενα.
Πάρτε μια γεύση:




τα μικρά χεράκια μας δούλεψαν σε ένα χειροποίητο αργαλειό (που φτιάχτηκε με φυσικά υλικά μέσα σε ένα πρωινό) αφού πρώτα είδαμε εικόνες και ένα μικρό αργαλειό, υφαντά κτλ.

μιλήσαμε για τα παλιά αντικέιμενα και σκεύη και από τι υλικό ήταν φτιαγμένα και με πηλό προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μικρό καλαθάκι ή πιατάκι αφού παίξαμε ένα παιχνίδι. Ψάξαμε να βρούμε στην τάξη τα κομμάτια ενός αμφορέα που ήταν κρυμμένος μέσα στην τάξη και να φτιάξουμε το παζλ του




και φυσικά γιορτάσαμε με τους γονείς μας, είπαμε ποιήματα, χορέψαμε και τραγουδήσαμε αναδεικνύοντας τα χρώματα και το φως που γεμίζουν την πατρίδα μας.

και του χρόνου αστερολούλουδα!!!

Τώρα ήρθε η σειρά της άνοιξης και των πασχαλινών μας κατασκευών!! θα τα ξαναπούμε με καινούρια ανάρτηση. Καλό βράδυ!